dijous, 24 d’abril del 2014

Cap de setmana als Ports de Beseit i la Vall de Cardó. 10 i 11 de maig.



Ja que les dues excursions s'ho mereixen, tornem a intentar-ho!!

El cap de setmana estarà organitzat de la següent manera:

Dissabte 10 de maig. Serra de Cardó : Teixeda de Cosp - Creu de Santos.

Sortida a les 6:45 h de Barcelona. Arribada aproximada al punt d'inici de l'excursió cap a les 9:15 h.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA
Comarca: Baix Ebre, Ribera d'Ebre
Distància: 11,5 Km
Tipus de recorregut: circular
Desnivell positiu acumulat: + 685
Temps de marxa total sense parades: 4:00 h
Dificultat tècnica: 3/5
Dificultat física: 3/5

  
A l’inici del segle XVII uns frares de l’ordre dels carmelites descalços varen internar-se a la vall de Cardó descubrint emmig dels frondosos boscos un preciós manantial d’aigües medicinals que els hi permetria regar els futurs horts. Van decidir llavors construir un monestir en aquest indret privilegiat i aïllat on restaren fins al segle XIX, en què va ser abandonat per les desamortitzacions eclesiàstiques.

Al llarg del recorregut trobarem vàries ermites on es retiraven els monjos per a meditar i fer una vida encara més penitent. També gaudirem de meravelles naturals com vells teixos mil·lenaris de perímetre de tronc enorme en una de les teixedes més importants de Catalunya, formacions rocoses amb siluetes originals i pinasses altissimes d’envergadura impressionant. Amb la seva alçada han pogut sobreviure als nombrosos incendis que han devastat la zona.

PERFIL

ALLOTJAMENT
Soparem i dormirem a l'Alberg de Paüls, un dels pobles més bonics del Baix Ebre. Cal fer reserva prèvia. Té 8 habitacions amb dutxa i WC propi.


Diumenge 11 de maig. Els Ports: Els Montsagres d'Horta i Paüls.

Esmorzarem a l'alberg i iniciarem des d'allà mateix l'excursió. Ens endurem un pícnic per dinar.

És per nosaltres tot un plaer per fi poder-vos mostrar Lo Port, un massís muntanyenc de més de 800 quilòmetres quadrats de cruda bellesa. El seu relleu calcari conforma barrancs abruptes, cingleres escarpades i formacions rocalloses de perfils originals que engresquen a la imaginació en un joc continu.
Es va declarar com a Parc Natural l'any 2001 i s'estén sobretot per Catalunya (comarques de Terra Alta i Baix Ebre), però també per Terol i Castelló.

Serà un primer cop d'ull a aquesta meravella natural a la que tornarem en un futur proper.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA
Comarca: Baix Ebre, Terra Alta
Distància: 15 Km
Tipus de recorregut: circular
Desnivell positiu acumulat: + 1.050
Temps de marxa total sense parades: 5:00 h
Dificultat tècnica: 3/5
Dificultat física: 4/5



INSCRIPCIÓ

Cal escriure a  info.lesguerreres@gmail.com, indicant-nos el vostre nom, un número de contacte, i la disponibilitat o no de cotxe. Llavors us passarem el núm. de compte de l'alberg perquè feu l'ingrés de 14 euros per formalitzar la reserva (val 28€ la mitja pensió, i 7€ el pícnic). A l'alberg soparem dissabte, esmorzarem diumenge i, a qui vulgui, ens facilitarà un pícnic per endur-nos durant l'excursió de diumenge.
L’últim dia per a apuntar-se serà el diumenge 4 de maig. El dijous previ al cap de setmana us escriurem per coordinar els cotxes segons el nº de gent que s’hagi apuntat. Si us doneu de baixa, aviseu el més aviat possible.


Quedem a  la “Casa de les Punxes”, als bancs del carrer Rosselló amb Avda. Diagonal, el dissabte 10 de maig  a les  6:45 hores del matí.



Preguem un mínim de responsabilitat, sobretot a les persones que es comprometen a dur cotxe, perquè si a última hora us doneu de baixa, pot implicar que degut a la manca de cotxes s’hagi d’anul·lar l’excursió. Intentem sempre quadrar perfectament els cotxes amb el nº de persones que venen, de tal forma que resulti més econòmic per a tothom i sigui el més ecològic possible.
Es pagarà a la propietària de cada cotxe les despeses de benzina.

Les Guerreres no assumim cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica esportiva pugui ocasionar en una mateixa o tercers. L'assegurança corre a càrrec de cadascuna.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada