dissabte, 15 de març de 2014

La Mola de Colldejou - Miranda de Llaberia

Dissabte 22 de març.
COLLDEJOU - MIRANDA DE LLABERIA

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Comarca: Baix Camp
Distància: 13,5 Km
Tipus de recorregut: 
circular
Desnivell positiu acumulat: 
900 m
Temps de marxa total sense parades: 
4:50 h
Dificultat tècnica:
 3 sobre 5  (veure explicació nivell de dificultat a baix de tot de l’entrada).
Dificultat física: 
3 sobre 5 (veure explicació nivell de dificultat a baix de tot de l’entrada).
Aquesta és una excursió que ens permetrà assolir els dos cims principal de l’EIN Serra de Llaberia: la Mola de Colldejou i la Miranda de Llaberia. Tant l’una com l’altra es perfilen des del camp de Tarragona amb una silueta ben coneguda pels tarragonins. Dalt la Mola trobarem un paisatge sense gairebé vegetació arbórea ni arbustiva, per  on fa molt de temps pasturaven el ramats. En el seu punt més alt, descansen les runes del Castell de la Mola, una torre de planta circular del s. XIX, utilitzat com a torre de guaita a les guerres Carlistes.
El Portell de la Miranda o dels Revolts és un antic camí de ferradura que connectava el poble de Llaberia amb d’altres pobles de la zona.

DIFICULTAT ESPECÍFICA DE L'EXCURSIÓ

La major part de l'itinerari es farà a través de corriols.
Hi ha algun tram de pujada pendent, encara que no gaire llarg. Pujarem per una petita tartera on en algun punt ens ajudarà fer servir les mans per superar algun dels passos.
El desnivell és bastant elevat, per la qual cosa cal estar en bona forma física.

PERFILMATERIAL A PORTAR 

·    calçat adequat per caminar
·    entrepà o carmanyola per dinar - fruits secs
·    aigua, mínim 1,5 L.
·    gorro
·    impermeable
.    llanterna / lot


INSCRIPCIÓ

Cal escriure a  info.lesguerreres@gmail.com, indicant-nos el vostre nom, un número de contacte, i la disponibilitat o no de cotxe.
L’últim dia per a apuntar-se serà el dijous 20 de març. El divendres us escriurem per coordinar els cotxes segons el nº de gent que s’hagi apuntat. Si us doneu de baixa, aviseu el més aviat possible.


Quedem a  la “Casa de les Punxes”, als bancs del carrer Rosselló amb Avda. Diagonal, el dissabte 22 de març  a les  7:30 hores del matí.Preguem un mínim de responsabilitat, sobretot a les persones que es comprometen a dur cotxe, perquè si a última hora us doneu de baixa, pot implicar que degut a la manca de cotxes s’hagi d’anul·lar l’excursió. Intentem sempre quadrar perfectament els cotxes amb el nº de persones que venen, de tal forma que resulti més econòmic per a tothom i sigui el més ecològic possible.
Es pagarà a la propietària de cada cotxe les despeses de benzina.

Les Guerreres no assumim cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica esportiva pugui ocasionar en una mateixa o tercers. L'assegurança corre a càrrec de cadascuna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada