dijous, 15 de setembre de 2016

Diumenge 25 de Setembre, Camí de Ronda: de l´Ametlla de Mar a l´Ampolla
 
DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Comarca: Baix Ebre
Distància: 16 km
Tipus de recorregut:
lineal
Desnivell positiu acumulat: 
121 m
Temps de marxa total sense parades:
5 h
Dificultat tècnica: 
2 sobre 5  (veure explicació nivell de dificultat a baix de tot de l’entrada).
Dificultat física:
2 sobre 5 (veure explicació nivell de dificultat a baix de tot de l’entrada)

L’itinerari proposat ens permet resseguir les cales que esguarden i dibuixen el nostre litoral, concretament el tram que comprèn l'Ametlla de Mar, El Perelló i l'Ampolla. Aquest tram de costa és un dels més ben protegits i poc alterats de Catalunya.
Iniciarem la ruta a l’Ametlla de Mar on el GR92 es fa plenament “Mediterrani”, en el seu itinerari per cales i penya-segats, amb desnivells suaus, sempre en primera línia de costa i utilitzant el camí de ronda, sempre que és possible.

Els camins de Ronda eren utilitzats, antigament, per pescadors. El motiu originari de la creació d’aquests era comunicar les diverses poblacions de pescadors i de costa.
Amb la guerra passaren a ocupar una altra funció ja que no només comunicaven diversos municipis sinó que també es feien servir com a xarxa per controlar l’estraperlo d’aliments. Actualment, aquests camins s’han convertit en espais de passeig i esbarjo.


Una vegada acabada la ruta a L´Ampolla, agafarem el tren per tornar fins a L´Ametlla, per recuperar els cotxes i tornar cap a casa. És un trajecte de 9 minuts aprox.
 
MATERIAL A PORTAR 

·    calçat adequat per caminar
·    entrepà o carmanyola per dinar - fruits secs
·    aigua, mínim 2 L.
·    gorro/gorra, crema de sol, ulleres de sol
·    pareo/tovallola de bany i banyador

INSCRIPCIÓ

Cal escriure a  info.lesguerreres@gmail.com, indicant-nos el vostre nom, un número de telèfon de contacte, i la disponibilitat o no de cotxe.
L’últim dia per a apuntar-se serà el dijous 22 de Setembre. El divendres us escriurem per coordinar els cotxes segons el número de gent que s’hagi apuntat. Si us doneu de baixa, aviseu el més aviat possible.Preguem un mínim de responsabilitat, sobretot a les persones que es comprometen a dur cotxe, perquè si a última hora us doneu de baixa, pot implicar que degut a la manca de cotxes s’hagi d’anul·lar l’excursió. Intentem sempre quadrar perfectament els cotxes amb el nº de persones que venen, de tal forma que resulti més econòmic per a tothom i sigui el més ecològic possible.
Es pagarà a la propietària de cada cotxe les despeses de benzina.

Les Guerreres no assumim cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica esportiva pugui ocasionar en una mateixa o tercers. L'assegurança corre a càrrec de cadascuna.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada