dilluns, 23 de juny de 2014

Andorra: la Vall d'Incles


Dissabte i diumenge 5 i 6 de juliol.
ANDORRA: LA VALL D'INCLES, ESTANYS DE JUCLAR I FONTARGENTE.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

País: Andorra
Tipus de recorregut: circular

Al juliol ens desplaçarem cap a Andorra per conèixer la bonica Vall d'Incles, al N.E. del país. No és de les més conegudes perquè queda amagada, però malgrat això és una de les més boniques d'Andorra, plena d'estanys, rierols i prats plens de flora alpina molt bella.Aprofitarem l'excursió per a entrenar-nos a caminar en travessa com els cargols, és a dir, portant tot a sobre, tant per menjar com per dormir, ja que pernoctarem en tenda pels voltants de l'estany de Juclar, ja a la part francesa. Aquesta és la forma de sentir més la muntanya, passant a formar part del grandiós paisatge que ens envolta. 

Per aquest motiu cada passa ens costarà més de fer, ja que no és el mateix caminar amb 3,5 kg a l'esquena que amb 11 kg, i per això farem poquets Km cadascun dels dos dies, atès que poca gent està acostumada a caminar amb aquest pes.

DISSABTE 5

Sortida de Fabra i puig a les 6:45 h del matí. Arribada a la Vall d'Incles cap a les 10 h. 
De juliol a setembre, l'accés a la vall està tallat als vehicles i haurem de prendre un autocar que per uns 3 € ens deixarà al Pont de la Baladosa, l'inici de la ruta.
Desnivell: + 650 m. - 180 m
Distància: 7 Km.
Dificultat física:3/5
Dificultat tècnica: 3/5

Seguirem corriols fressats però passarem per un petit tram de tartera amb blocs de pedra i farem una petita grimpadeta d'uns 2,5 m en baixada (veure fotografies).

Pernoctarem a l'estany de Juclar.
DIUMENGE 6

Desnivell: + 250 m - 720 m
Distància: 8,4 km
Dificultat física: 3/5 
Dificultat tècnica: 2/5

No hi ha cap pas remarcable amb dificultat tècnica, excepte l'esperable caminant per corriols d'alta muntanya.


MATERIAL A PORTAR

Roba: impermeable, botes de canya alta, roba d'abric per a la nit (forro polar, guants, gorro), frontal, bastons, tovallola, gorra, ulleres de sol...
Pernoctació: tenda de campanya a compartir, sac de dormir, màrfega.
Menjar: si voleu sopar calent un fogonet i plats per a cuinar. Els dinars els farem in itinere (porteu alguna cosa ja feta, o cacauets, barretes etc...)
L'aigua del diumenge l'agafarem de la muntanya. Portar pastilles potabilitzadores.INSCRIPCIÓCal escriure a  info.lesguerreres@gmail.com, indicant-nos el vostre nom, un número de telèfon de contacte, si teniu tenda de campanya i de quantes places és i la disponibilitat o no de cotxe.
L’últim dia per a apuntar-se serà el dijous 3 de juliol. El divendres us escriurem per coordinar els cotxes segons el nº de gent que s’hagi apuntat. Si us doneu de baixa, aviseu el més aviat possible.

Preguem un mínim de responsabilitat, sobretot a les persones que es comprometen a dur cotxe, perquè si a última hora us doneu de baixa, pot implicar que degut a la manca de cotxes s’hagi d’anul·lar l’excursió. Intentem sempre quadrar perfectament els cotxes amb el nº de persones que venen, de tal forma que resulti més econòmic per a tothom i sigui el més ecològic possible.
Es pagarà a la propietària de cada cotxe les despeses de benzina.

Les Guerreres no assumim cap responsabilitat pels danys o perjudicis que la pràctica esportiva pugui ocasionar en una mateixa o tercers. L'assegurança corre a càrrec de cadascuna.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada